ازدواج مجدد
یکی از مهم ترین حوزه های اجتماعی پدیده ازدواج است ، ازدواج عامل پیدایش بنیادی ترین نهاد اجتماعی یعنی خانواده است که از طریق آن مرد و زن با هم پیمان زناشویی می بندند . اما این پیوند امکان دارد به دلایلی منجر به شکست شده (به طور متوسط ، افراد ظرف 4 سال بعد از طلاق دوباره ازدواج می کنند ، مردان تا حدودی سریع تر از زنان اقدام به ازدواج مجدد می کنند ) و یا فوت یکی از زوجین باعث از هم گسیختگی خانواده شود . اگر زن و مرد به علت شرایط پیش آمده زندگی جدیدی آغاز کنند یا در واقع ازدواج مجدد کنند ، تا حدودی شرایط زندگی آن ها تغییر می کند . تمایل به ازدواج دوم در افرادی که یک بار ازدواج کرده اند بیشتر از افرادی است که هرگز ازدواج نکرده اند ، این پدیده در جوان ها بیشتر دیده می شود .
در این مقاله به بررسی تعریف ازدواج مجدد ، شیوع آن و آسیب های که آن را تهدید می کند می پردازیم .
تعریف ازدواج مجدد
ازدواج مجدد یا ازدواج دوباره ، به ازدواج یک فرد پس از ازدواج اول گفته می شود ، ازدواج مجدد پس از جدایی از همسر یا فوت همسر انجام می شود . ازدواج مجدد مانند سایر سبک های زندگی بزرگسالان ، به پیامدهای مختلفی منجر می شود عموماً چند سال طول می کشد تا خانواده های جدید ارتباط ، آسایش و آرامش خانواده های که متلاشی نشده اند را به وجود آورند . آموزش زندگی خانوادگی ، مشاوره زناشویی و گروه درمانی می تواند به افرادی که ازدواج مجدد کرده اند کمک می کند تا با مشکلات شرایط تازه خود سازگار شوند .
شیوع ازدواج مجدد
در سال 1967 از هر 1000 مرد که سنشان کمتر از 25 سال بود و از همسرشان جدا شده بودند 512 نفر و از هر 1000 نفر زن 495 نفر برای بار دوم ازدواج کردند . در کل آمارها نشان می دهد ازدواج زنان مطلقه سه برابر زنان مجرد و ازدواج مردان مطلقه 6 برابر مردان مجرد است . هم چنین تمایل به ازدواج مجدد در زنان و مردانی که همسرشان فوت کرده بیشتر از افرادی است که هنوز ازدواج نکرده اند .
علت آسیب پذیر بودن ازدواج مجدد
ازدواج های مجدد به چند علت نسبت به قطع رابطه دیگر آسیب پذیرتر هستند هر چند اغلب افراد به خاطر عشق ، و مسایلی مانند امنیت مالی ، و کمک به بزرگ کردن بچه ها ، رهایی از تنهایی ، و پذیرش اجتماعی دوباره ازدواج می کنند اما این افراد روی ازدواج دوم خود بیشتر از ازدواج اول حساب می کنند و این مسئله عامل محکمی برای دوام زندگی زناشویی جدید نیست . برخی دیگر از این افراد الگوهای منفی تعامل و برقراری ارتباط با همسر و حل مشکل را که در ازدواج اول خود یاد گرفته اند به ازدواج دوم منتقل می کنند و با خود می آورند . گروهی دیگر که طلاق گرفته اند و قبلاً در زندگی زناشویی شکست خورده اند اگر دوباره مشکلات زناشویی ظاهر شود به احتمال خیلی بیشتری طلاق را راه حل قابل قبول می دانند و طلاق را بهترین راه حل برای مشکل پش آمده می دانند و در نهایت این که افرادی که ازدواج مجدد می کنند استرس خیلی بیشتری را از طرف خانواده گذشته خود متحمل می شوند به همین علت به احتمال بیشتری در ازدواج مجدد خود نمی تواننند مهارت های زندگی را به کار ببرند . برای اطلاع بیشتر از مشاوره قبل از ازدواج در کانال تلگرام روان شناسی جنسی ، زوج و خانواده عضو شوید . یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
ازدواج مجدد و اثر آن بر کودکان ، دکتر سیروس ایزدی و دکتر منوچهر مدرس نراقی ، 1396
روانشناسی رشد ، تالیف لورا برک ، ترجمه یحیی سید محمدی
» هفت رمز ازدواج موفق
» رمز اول ازدواج موفق ؛ آشنایی با دنیای درونی همسر
» باورهای نادرست در ازدواج
» رمز دوم ازدواج موفق ؛ حس دلبستگی و تمجید
» تاریخچه و فلسفه ازدواج
» رمز سوم ازدواج موفق ؛ قدم برداشتن به سمت همدیگر
» واکنش افراد به مرگ همسر
پاسخ مشاور:
سلام .
بهتر است قبل از ازدواج حتماً شما و این آقا نزد روانشناس مراجعه کنید .
پاسخ مشاور:
سلام .
ازدواج های مجدد به چند علت نسبت به قطع رابطه دیگر آسیب پذیرتر هستند هر چند بیشتر افراد به خاطر مسایلی مانند امنیت مالی ، و کمک به بزرگ کردن بچه ها ، ورهایی از تنهایی دوباره ازدواج می کنند اما این افراد روی ازدواج دوم خود بیشتر از ازدواج اول حساب می کنند و این مسئله باعث تداوم ازدواج نمی شوند . برخی دیگر مشکلی را که در ازدواج اول خود یاد گرفته اند به ازدواج دوم منتقل می کنند و با خود می آورند .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |