روش های پیشگیری از اختلاف بین زوجین

برای مشاوره روش هایی برای پیشگیری از اختلاف بین زوجین
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره .......... تماس بگیرید
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
ناسازگاری ، اختلاف ، بحث و نزاع بین اغلب زوج ها اتفاق می افتد . بسیاری از آن ها بدون اینکه آگاه باشند و متوجه باشند ، طرف مقابل را آزرده و عصبی می کنند به همین دلیل در زمان درگیری و مشاجره ، هر دو نفر زود رنج ، بی قرار ، تحریک پذیر و حساس می شوند به همین علت آموزش مهارت برقرای ارتباط موثر می تواند به آن ها کمک کند . وقتی اختلاف و درگیری بین زوجین زیاد می شود و اوج می گیرد ، حفظ آرامش و خونسردی سخت است . در زمان مشاجره سخنان ، جملات و کلمات نامناسب بین زوجین افزایش می یابد و هر دو نفر خشمگین هستند ، به همین علت باعث بروز احساسات بد و آسیب دیدن هر دو می شود . بهترین روش برای از بین بردن مشاجره و درگیری ، پیشگیری از بحث و نزاع و اختلاف است .
در این مقاله به روش های پیشگیری از اختلاف بین زوجین پرداخته می شود .
روش های برای پیشگیری از اختلاف بین زوجین
در ادامه این مقاله به برخی از روش های پیشگیری از اختلاف و درگیری بین زوجین پرداخته می شود :
- تحمل
- ابراز احساسات
- انتخاب زمان مناسب
- اختصاص زمانی برای صحبت در طول روز
- دادن پاداش و تقویت طرف مقابل
- بررسی نیازهای برآورد نشده همسر
- نشان دادن صمیمیت به همسر جلوی فرزندان و خویشاوندان

تحمل
از آن جایی که مهم ترین عامل در هر رابطه ، تحمل است . تحمل ، توانایی است که به راحتی می توان کسب کرد و به دیگران نیز منتقل کرد . برای اجرای موفقیت آمیز تحمل ، باید زوجین خودخواهی و غرور را کنار بگذارند و آموزش مهارت های زندگی از جمله مهارت همدلی را ببینند .
ابراز احساسات
زمانی افراد دچار خشم و پرخاشگری می شوند که احساس کنند از آن ها قدر دانی نمی شود در این زمان ، افراد فرسوده ، پرخاشگر ، و افسرده می شوند . برای پیشگیری از بروز چنین علایم و نشانه هایی ، زوجین باید روش های نشان دادن ابراز محبت و برقراری ارتباط دوستانه را آموزش ببینند . با دادن هدیه کوچک مانند دسته گل ، کارت تبریک و به زبان آوردن جمله کوتاه «دوستت دارم » می توان ابراز احساسات کرد و باعت ارتباط دوستانه شد .
انتخاب زمان مناسب
اگر یکی از زوجین از دیگری درخواستی دارد باید درخواست و تقاضا در زمان مناسب بیان شود . اگر یکی از زوجین ، از همسر خود که مشغول کار است درخواستی کند ، یا همسر روحیه اش خوب نیست پاسخی که می دهد از روی حوصله و خوشایند نیست . به همین علت زوجین باید برای بیان تقاضا و درخواست خود زمان مناسبی را در نظر بگیرند .
اختصاص زمانی برای صحبت در طول روز
به علت عدم ارتباط مناسب زن و شوهر امکان دارد به مرور رابطه زوجین سرد شود . یکی از روش های جلوگیری از این سردی تقویت ارتباط زوجین ، از طریق گفتگو درباره نیازها ، علایق ، استرس ها ، نگرانی ها ، تجارب و اتفاقات و رویدادهای روزانه است . برای اینکه این صحبت ها در طول روز باعث صمیمیت زوجین شود هنگامی که همسر شما درباره مسایل روزانه خود صحبت می کند ، علاقه و توجه نشان دهید به عبارت دیگر حتماً هر روز زمانی را برای صحبت با همدیگر در نظر بگیرید .
دادن پاداش و تقویت طرف مقابل
برای اینکه انگیزه زن و مرد برای زندگی بیشتر شود باید هریک از زوجین توجه کنند طرف مقابل به چه چیزهایی علاقه دارد و چه چیزهایی برای او اولویت دارد تا در اولین فرصت و در صورت امکان آن ها را برای او برطرف کند . مثلاً با گفتن جملات محبت آمیز به همدیگر ، دادن پاداش هایی مانند هدیه ، خرید لباس و .. و احترام متقابل به یکدیگر از زحمات طرف مقابل قدردانی کرد .
بررسی نیازهای برآورد نشده همسر
هر چقدر همسر خود را می شناسیم امان دارد از طرز تفکر او بی اطلاع باشیم هرگز تصور نکنید که از تمام نیازها و خواسته های همسرتان آگاه هستید . بهتر از طرف مقابل سوال کنیم چه نیازها و تمایلاتی دارد چون باعث احساس امنیت و احترام در همسر می شود . بهتر است زوجین هر ماه یک روز ویژه برای زن و یک روز ویژه برای مرد تعیین کنند و در روز ویژه زن ، مرد باید سعی کنند تمام کارهایی را که زن دوست دارد در صورت امکان در آن روز ویژه برایش انجام دهد . زن هم باید در روز ویژه مرد تمام کارهایی که او دوست دارد در صورت امکان برآورده کند .
نشان دادن صمیمیت به همسر جلوی فرزندان و خویشاوندان
گاهی اوقات اتفاقاتی می افتد که فرزندان و خویشاوندان کلمات تند و زننده ای را که ناشی از اختلاف تفکر و اختلاف سلیقه زوجین است از آنها می شنوند . برای پیشگیری از بروز این اتفاقات ، زن و شوهر پیش از تصمیم گیری و بیان نظرات و دیدگاه خود درباره مسایل مختلف نزد دیگران ، باید از دیدگاه و نظرات یکدیگر مطلع باشند . حفظ احترام به همسر و حریم خانواده و ابراز احساسات مثبت به همسر در حضور همسر و فرزندان اهمیت دارد . چون باعث رفع سوء تفاهم و اختلاف بین زوجین می شود و دوام و پایداری ازدواج را بیشتر می کند .
در نتیجه وقتی با چیزی که همسر شما تمایل دارد مخالف هستید ، چیز دیگری به او پیشنهاد دهید . سعی کنید مسئله ای که سبب بروز مشکل شده را مطرح کنید و راجع به آن صحبت کنید چون باعث می شود نظر و دیدگاه زوجین نسبت به موضوع تغییر کند و احساس خود را نسبت به آن بیان کنید . آگاهی از خواسته ها ، نیازها ، و انتظارات طرف مقابل خیلی مهم است . برای اطلاع بیشتر از آموزش مهارت های زندگی در زندگی مشترک در کانال تلگرام روان شناسی جنسی ، زوج و خانواده عضو شوید . یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منبع :
پمفلت آموزشی وزارت بهداشت ، ناسازگاری و مدیریت آن

» هفت رمز ازدواج موفق
» رمز اول ازدواج موفق ؛ آشنایی با دنیای درونی همسر
» باورهای نادرست در ازدواج
» رمز دوم ازدواج موفق ؛ حس دلبستگی و تمجید
» تاریخچه و فلسفه ازدواج
» رمز سوم ازدواج موفق ؛ قدم برداشتن به سمت همدیگر
» مزایا و معایب ازدواج سفید در ایران
» ازدواج سفید در ایران
» انگیزه های نامناسب برای ازدواج
» ازدواج مجدد
» ازدواج و نظریات مرتبط با آن
» ازدواج به وصال نرسیده
» دلایل ازدواج به وصال نرسیده
پاسخ مشاور:
سلام .
خیلی ممنون از حسن توجه شما .
پاسخ مشاور:
سلام .
یکی از روش های جلوگیری از سردی ارتباط بین زوجین ، گفتگو درباره نیازها ، علایق ، استرس ها ، نگرانی ها ، تجارب و اتفاقات و رویدادهای روزانه است .
پاسخ مشاور:
سلام .
بهترین کار مراجعه هر دو نزد روانشناس در حوزه خانواده درمانی است .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله مهارت های زندگی ؛ انواع و اهمیت آن که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور: التماس کردن شما کاملا کار اشتباهی هست . شما اصلا نباید خودتون رو انقدر دست کم بگیرید و بی اعتماد به نفس باشید . بهتره به جای تمرکز روی رابطه تون سعی کنید مشکلات خودتون رو حل کنید . قطعا با حل مشکلات فردی روابط زوجی هم بهتر می شوند .
پاسخ مشاور: شما اول باید ببینید بیشترین دلیل دعواهاتون چی هست و آیا قابل حل هست یا نه ؟ اگر مشکلاتتون بیشتر شد حتما از یک روانشناس کمک بگیرید .
پاسخ مشاور: صبوری و تحمل کردن از جانب هر دو طرف و تلاش برای بهتر کردن وضعیت قطعا برای زندگی مشترک مفیده .
پاسخ مشاور:
سلام .
از اولین و مهم ترین راهکارهای برخورد با لجبازی همسر، در لحظه اول سکوت کردن می باشد. عامل دیگری که می تواند در ایجاد این حالت کمک کند، لحن صحبت کردن و گفت و گوی طرفین است.
پاسخ مشاور:
سلام .
اول باید علت عصبانیت او را متوجه شوید شاید مشکل روانی داشته باشد . در این مورد حتما به روانشناس مراجعه کنید .
پاسخ مشاور:
سلام .
اول شما باید علت ابراز نکردن احساسات را متوجه شوید آیا همسرتان بلد نیست ، آیا خجالت می کشد ، یا فرد مغروری است . در بیشتر مواقع آقایان ابراز احساسات را یاد نگرفته اند و باید به آن ها آموزش داد .
پاسخ مشاور:
سلام .
بهتر است به همراه همسرتان به روانشناس مراجعه کنید چون امکان دارد همسر شما یک مشکل روحی و روانی داشته باشد .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |