سوالات رایج مصاحبه های استخدامی
آیا برای مصاحبه شغلی ای که در پیش دارید آماده هستید ؟ آمادگی برای پاسخگویی به سوالاتی که معمولاً کارفرماها می پرسند بسیار مهم است . از آنجایی که این سوالات رایج هستند ، مسئولان استخدام انتظار دارند شما بتوانید به راحتی و بدون تردید به آن ها پاسخ بدهید .
لازم نیست پاسخ هایتان را حفظ کنید اما لازم است به این مسئله فکر کنید که در مصاحبه شغلی و حضوری می خواهید چه بگویید یا چه جوابی ندهید . اگر از قبل آماده باشید پاسخ هایتان قوی تر خواهند بود ، می دانید در مصاحبه انتظار چه چیزهایی را داشته باشید و روی چه چیزی باید تمرکز داشته باشید .
مطمئناً هر مصاحبه شغلی ای ، ریتم ها و ویژگی های خاص خود را دارد اما مجموعه ای از سوالات نسبتاً استانداردی وجود دارد که مسئولان استخدام تقریباً همیشه به آن ها تکیه می کنند . وقتی خودتان را آماده می کنید می توانید به این سوالات راحت تر جواب بدهید و احساس آرامش بیشتری خواهید داشت . در ادامه با سوالات رایج مصاحبه های استخدامی و چگونگی پاسخ به آن ها آشنا می شوید .
آمادگی برای مصاحبه شغلی
برای آمادگی جهت مصاحبه شغلی ، نیازی به حفظ کردن پاسخ ها نیست . بلکه باید در نظر بگیرید که چگونه پاسخ بدهید . هر چه بیشتر آماده باشید در طی مصاحبه شغلی ، اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت . آماده شدن برای مصاحبه در درجه اول به معنای صرف وقت برای در نظر گرفتن اهداف و مدارکتان نسبت به موقعیت و کارفرما است .
در ابتدا باید تحقیقاتی در مورد شرکت مورد نظر انجام داده و توضیحات فرصت شغلی را به دقت بررسی کنید . سپس در مورد نکاتی که برای مصاحبه لازم است فکر کنید برای مثال مسیر حرفه ای خود ، توانایی ها و موفقیت های شخصی تان ، جذابیت فرصت شغلی مورد نظر برای شما ، چگونگی کمک به پیشرفت شرکت و ... . سپس خود را برای سوالات مصاحبه آماده کنید . اگرچه مصاحبه شغلی و حضوری ، استرس زا است اما با آماده شدن برای آن می توانید این استرس را مدیریت کنید .
سوالات رایج مصاحبه های شغلی
در حالی که برخی از مصاحبه کنندگان ممکن است سوالات غیر معمولی در مصاحبه بپرسند اما بیشتر مصاحبه های شغلی شامل تبادل سوالات و پاسخ های مشترک است . در ادامه به برخی از سوالات رایج مصاحبه های استخدامی و بهترین روش پاسخ به آن ها پرداخته شده است .
کمی در مورد خودت به من بگو.
این یک سوال متداول در مصاحبه است . به جای شروع مستقیم مصاحبه ، مصاحبه کننده از شما می خواهد که خودتان را معرفی کنید . از آنجا که این سوال بسیار گسترده است آنچه او واقعاً می پرسد این است : " چقدر خوب خودتان را نشان می دهید ؟ " . اگرچه راه های زیادی برای پاسخ به این سوال وجود دارد ما توصیه می کنیم که مختصراً در مورد حرفه خود ، شغل هایی که داشته اید ، مهارت ها و مدرک هایتان توضیح دهید .
می توانید کمی هم درمورد سرگرمی های شخصی خود پاسخ بدهید اما نباید موضوع عمده صحبت هایتان باشد . بهترین پاسخ به این سوال ، یک بیوگرافی شغلی کوتاه است و احتمالاً سوال بعدی مصاحبه کننده در مورد چیزی است که در حرف هایتان به آن اشاره کرده اید .
وقتی زیر فشار باشید چگونه کار می کنید ؟
مصاحبه کننده با استفاده از این سوال می خواهد بفهمد شما با عوامل استرس زا در محیط کار چگونه مواجه می شوید و چگونه زمان خود را مدیریت می کنید . پرسیدن این سوال به خاطر این است که بهترین نشانه رفتار آینده ، رفتار گذشته است . پاسخی را آماده کنید که مهارت های مدیریت زمان و مهارت های مدیریت تعارض شما را نشان دهند .
غالباً یک مسئول استخدام از شما می خواهد مثالی بزنید که در محل کار احساس فشار کرده اید و نحوه برخوردتان چگونه بوده است . بنابراین ، فکر خوبی است که یک یا دو نمونه از قبل آماده کنید . از نمونه ای استفاده کنید که مثبت باشد و مهارت های حل مسئله شما را نشان دهد .
چرا می خواهید اینجا کار کنید ؟
مصاحبه کننده با پرسیدن این سوال می خواهد بفهمد که شما این شغل را می خواهید یا هر شغلی را . برای پاسخ به این سوال ، آگهی شغلی را مطالعه کرده و در مورد شرکت و دستاوردهای آن تحقیق کنید . از برخی مسائل جالب شرکت نکته برداری کنید و در جواب خود به آن ها اشاره کنید .
اگر با شرکت ارتباطی شخصی دارید ، حتماً آن را نیز در پاسخ خود به سوالات مصاحبه استخدامی بگنجانید . به یاد داشته باشید پاسخ شما به گونه ای باشد که نشان بدهید چرا بهترین فرد برای این شغل هستید و چگونه باعث بالا رفتن ارزش شرکت خواهید شد .
در مورد چالشی که با آن روبرو شده اید و چگونگی غلبه بر آن برای من بگویید .
این اصلی ترین سوال رفتاری مصاحبه است . مانند سوال سه ، این پرسش به مسئول استخدام کمک می کند که متوجه شود شما چگونه در محل کار حل مسئله و چالش ها را مدیریت می کنید . برای پاسخ به این پرسش ، به یاد داشته باشید که مثبت بمانید .
همچنین ، به یاد داشته باشید که این سوال فرصتی برای بدگویی از همکاران و رئیستان نیست . در حقیقت ، پاسخ شما فرصتی عالی برای نشان دادن مهارت های حل تعارض، کنترل اضطراب و یادگیری از موقعیت های دشوار است و تا جایی که امکان دارد به نتایج مثبت اشاره کنید .
بزرگترین نقطه ضعفتان چیست ؟
همه ما می خواهیم بهترین مصاحبه شغلی را داشته باشیم و به همین دلیل صحبت کردن در مورد نقاط ضعف در مصاحبه برایمان دشوار است . هنگام انتخاب نقطه ضعف ، بهترین کار این است که روی مهارت های غیر ضروری ای که می توانید آن ها را بهتر کنید تمرکز کنید . به عنوان مثال خاطر نشان کنید که مهارت های صحبت کردن در جمع شما می تواند بهتر شود البته فرض کنید که صحبت کردن در جمع برای نقش مورد نظر اهمیت چندانی ندارد .
نقاط قوت خود را نقطه ضعف نشان ندهید برای مثال هرگز با چنین جملاتی پاسخ ندهید : " من فکر می کنم بزرگترین ضعف من این است که خیل سخت کار می کنم " . سعی کنید به صورت مختصر جواب بدهید و بیش از اندازه بر روی نقاط ضعف خود تمرکز نکنید .
بهترین نقاط قوتتان چیست ؟
استخدام کنندگان این سوال را برای سنجش صداقت و خودآگاهی شما می پرسند . برخی از کارجویان در اشاره به ویژگی های مثبت خود احساس بدی دارند اما این احساس را نداشته باشید . این سوال فرصتی برای خودستایی کردن شماست . دلپذیر باشید و به ویژگی های افراد موفق که در شما هست اشاره کنید . هیچکس از لاف زدن خوشش نمی آید اما از این فرصت استفاده کنید تا نشان دهید که شما بهترین فرد برای این فرصت شغلی هستید .
به یاد داشته باشید که بر مهارت هایی تمرکز کنید که مربوط به آگهی شغلی باشد و بیشتر از آن که بر ویژگی های شخصی خود متمرکز شوید بر روی ویژگی های حرفه ای تمرکز داشته باشید . صادق باشید . هدف شما این است که به این شغل دست پیدا کنید و اگر این اتفاق بیفتد مصاحبه کنندگان از محل کار قبلی شما نیز پرس و جو خواهند کرد . لازم است پاسختان با پاسخ آن ها هماهنگ باشد .
چرا شغل اخیرتان را ترک کرده اید ؟
کارفرمایان معمولاً این سوال را می پرسند تا بدانند شما چه احساسی در مورد نقش شغلی فعلی یا گذشته خود دارید . وقتی به این سوال جواب می دهید درگیر گذشته نشده و به آینده بپردازید . پاسختان را مثبت نگه دارید و به هیچ وجه در مورد کارفرمای سابق یا کنونی خود بدگویی نکنید . سعی کنید بر فرصت هایی که در شغل جدید به دنبال آن هستید متمرکز شوید .
همکارانتان شما را چگونه توصیف می کنند ؟
همه ما محل کار هماهنگ می خواهیم . به همین دلیل استخدام کنندگان این سوال را می پرسند تا بدانند قرار است با چه فردی کار کنند . تحقیقات نشان می دهند که استخدام کنندگان به شدت به مهارت های تعاملی کارمندان اهمیت می دهند و در مصاحبه حضوری فرصت خوبی است که این مهارت های خود را نشان بدهید .
کارفرمایان مهارت هایی مثل مهارت های ارتباطی، مهارت های مشتری مداری و مهارت های حل تعارض را ارزیابی می کنند . به عبارت دیگر ، پاسخ خود را بر ویژگی هایی متمرکز کنید که آموزش و سنجش آن ها دشوار است اما مربوط به نحوه تعامل با دیگران است . هنگام پاسخ به این سوال ، صادق باشید زیرا ممکن است مصاحبه گر بعداً صداقت صحبت های شما را با پرس و جو از محل کار قبلی شما بررسی کند .
پنج سال دیگر، خودتان را کجا می بینید ؟
پایداری برای کارفرمایان مهم است و این سوال به آن ها کمک می کند که تعیین کنند چقدر احتمال دارد در شغلی که در نظر گرفته اید برای مدتی معقول می مانید . همچنین راهی برای آن ها است که بفهمند چقدر به مسیر شغلی خود فکر کرده اید . حتماً در پاسخ خود ، شغلی که در حال حاضر در مصحبه آن شرکت کرده اید را در نظر بگیرید . پاسخ خود را به این شکل بیان نکنید که این شغل ، پله است برای شغل های دیگر .
نشان دهید که اهداف دارید . استخدام کنندگان می خواهند میل به رشد را در شما ببینند . با این حال ، مواظب باشید که خودتان را در رقابت با مصاحبه کننده ها نشان ندهید . روی امید به کسب مهارت ها و تجربه ها تمرکز کنید .
سوالی از من دارید ؟
ممکن است به نظر برسد که این سوال اهمیت چندانی ندارد اما این گونه نیست . با پرسیدن این سوال ، مصاحبه کننده تأیید می کند که شما واقعاً به این شغل علاقه مند هستید ، زمانی را برای بررسی شرکت گذاشته اید و برای تصمیم به استخدام شدن در این شغل ، نیاز به اطلاعات دارید .
در مورد شرکت سوال کنید و سوالتان هم به گونه ای نباشد که جوابش با جستجو در گوگل هم به دست بیاید ( به عنوان مثال نپرسید " مکان شرکت کجاست ؟ " ) . همچنین این سوال ، زمان خوبی برای پرسیدن جزئیات بیشتر در مورد مسئولیت های روزانه و در مورد مزایای شرکت است . با این حال زمان مناسبی برای پرسیدن حقوق ماهانه نیست . این موضوع معمولاً باید در آخر روند مصاحبه شغلی و حضوری پرسیده شود زمانی که به شما پیشنهاد مشروط داده شد .
بدون شک ، این ها فقط برخی از سوالات رایج مصاحبه استخدامی است که در طول حرفه خود با آن ها روبرو خواهید شد . کلید پاسخ به هر سوال مصاحبه ، آماده بودن است ، چه در این فهرست باشد چه نباشد . سوالات مصاحبه معمولاً در یکی از این سه دسته قرار می گیرند : در مورد شرکت ، در مورد حرفه شما و درمورد مهارت هایتان . اگر آمادگ پاسخگویی به سوالات مربوط به این سه موضوع را داشته باشید می توانید به هر سوالی که از شما می پرسند پاسخ دهید .
به یاد داشته باشید که مصاحبه ها برای پیدا کردن بهترین تناسب میان کارفرما و کارمند است . مصاحبه کنندگان نمی خواهند شما را گیر بیندازند یا فریب بدهند ، آن ها فقط می خواهند مطمئن شوند که فرد مناسب را استخدام می کنند . صادق و دقیق باشید و از قبل مسیر صحیح را پیدا کنید . علاوه بر این ، اگر با خواندن این مقاله ، سوالاتی در مورد نحوه آماده شدن برای مصاحبه شغلی دارید می توانید با کلیک بر روی لینک زیر با راهکارهای آماده شدن برای مصاحبه استخدامی آشنا شوید .
اگر پس از مطالعه این مقاله ، باز هم سوالاتی در مورد سوالات رایج مصاحبه شغلی داشتید می توانید با کارشناسان سامانه مشاوره فیلیا تماس بگیرید و یا برای مطالعه مطالب بیشتر ، کانال تلگرامی مشاوره شغلی را دنبال کنید .
سوالات متداول
1- آماده شدن برای مصاحبه به چه معناست ؟
آمادگی در مصاحبه به معنای حفظ کردن پاسخ ها برای سؤالات نیست بلکه فکر کردن به چگونگی پاسخ دادن به سؤالات است . با خواندن مقاله می توانید با سؤالات رایج در مصاحبه ها آشنا می شوید .
2- در پاسخگویی به سؤالات مصاحبه ، چه نکاتی را باید رعایت کنم ؟
مهم ترین نکته برای پاسخگویی به سؤالات ، آماده بودن برای آن ها است . همچنین لازم است در مورد شرکت مورد نظر ، مهارت ها و مدارک خود نیز از قبل اطلاعاتی جمع آوری کنید که به چگونگی آن در مقاله بیشتر پرداخته شده است .
3- چه زمانی می توانم در مورد حقوق ماهیانه سؤال کنم ؟
بهتر است مبلغ حقوق ماهیانه در انتهای روند مصاحبه پرسیده شود زمانی که شرکت به فرد ، تأیید مشروط داده است . برای آشنایی با سؤالات رایج در مصاحبه و چگونگی پاسخ به آن ها می توانید مقاله را مطالعه کنید .
پاسخ مشاور: سلام می توانید به دفترچه راهنما مراجعه کنید، در داخل دفترچه اطلاعات لازم نوشته شده است.
پاسخ مشاور: سلام ، شما به جای مواجهه با ترس های خودتون ، ازشون فرار می کنید . حتماً سعی کنید روش های مقابله با استرس رو که در همین سایت هم مقالاتی در موردش هست یاد بگیرید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |