درمان اضطراب
اختلالات اضطرابی طیف وسیعی از اختلالات را در بر می گیرند که شامل اضطراب فراگیر ، هراس اجتماعی ، اختلال وحشت زدگی و ... می باشد و در حال حاضر یکی از شایع ترین اختلالات روانی به شمار می روند و افراد زیادی تجربه اضطراب را در موقعیت های مختلف زندگی داشته اند ولی هنوز راه درمانی برای آن پیدا نکرده اند . اضطراب می تواند با دارودرمانی ، رفتار درمانی و انواع دیگری از روان درمانی بهبود پیدا کند ولی اغلب از روش های ترکیبی برای درمان استفاده می کنند . در ادامه به روش های درمان اضطراب می پردازیم .
راه فردی کاهش اضطراب
در بیشتر مواقع اضطراب شدید برای درمان نیاز به روانپزشک و روانشناس دارد ولی در برخی اوقات اضطراب اگر کم باشد ممکن است نیازی به کمک روانشناس یا پزشک نداشته باشد . از راه های زیر می توانید استرس و اضطرابتان را کم کنید :
- موقعیت های استرس زای زندگیتان مثل اضطراب امتحان را شناسایی و آنها را کنترل کنید
- برای مدتی دست از کار بکشید
- ورزش کنید
- مراقبه کردن و کسب آرامش از این طریق را بیاموزید
- فهرستی از افکار منفی تان تهیه کنید و آنها را دور بریزید و تا حد امکان به آنها فکر نکنید . وقتی فکری به صورت خودکار به ذهنتان آمد و منفی بود به آن فکر نکنید .
- با کسی که شما را حمایت می کند صحبت کنید .
- کامل و منظم بخوابید
- الکل و حشیش مصرف نکنید
- از گیاهان آرام بخش به صورت جوشانده استفاده کنید .
دارودرمانی
اگر اضطراب دارید و می خواهید دارو مصرف کنید حتما با تجویز پزشک از راهکار دارو درمانی استفاده کنید ولی در ادامه به داروهایی که برای کنترل اضطراب استفاده می شود اشاره می کنیم :
یکی از مهمترین داروهایی که از قدیم برای درمان اضطراب بکار میرفته است بنزودیازپین ها هستند که در حال حاضر به دلیل ترس از وابستگی و سوءمصرف این داروها ، استفاده از آنها کاهش یافته است . این داروها ممکن است چند عارضه ی جانبی به جز خواب آلودگی و وابستگی داشته باشند . برخی بنزودیازپین های رایج عبارتند از:
دیازپام - والیوم
آلپرازولام - زاناکس
لورازپام - آتیوان
کلونازپام - کلونوپیم
داروهای ضد افسردگی که مهار کننده بازجذب سروتونین هستند نیز برای درمان اضطراب استفاده می شوند :
سرترالین - زولوفت
پاروکستین - پاکسیل
فلوکستین - پروزاک
سیتالوپرام - سلکسا
ونلافاکسین - افکسور
داروهای دیگری که برای درمان اضطراب استفاده می شوند :
ایمی پرامین - توفرانیل
کلومیپرامین - آنافرانیل
روان درمانی برای درمان اضطراب
درمان شناختی رفتاری : این نوع درمان برای درمان اضطراب کاربرد زیادی دارد و با مشارکت روانشناس و مراجع به صورت فعال انجام می شود . هدف در درمان شناختی رفتاری پذیرش و تغییر الگوی تفکر بیمار است.
درمان از طریق رویکرد مبتنی بر پذیر و تعهد : در پذيرش وتعهد درمانی مراجع را تشويق می کنند تا احساسات و افکار ناخوشايند و ناراحت کننده اش را بپذيرد . همچنين بايد زمينه ای را که رفتار در آن رخ می دهد و عملکردی که در خدمت آن است را در نظر داشته باشند .
برایاطلاع بیشتر از راه های درمان اضطراب در کانال تلگرام اختلالات روان شاختی عضو شوید و یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
» اضطراب چیست
» تفاوت استرس و اضطراب
» اختلال اضطراب فراگیر و علائم آن
پاسخ مشاور:
سلام.
خیر مصرف داروهای ضد اضطراب حتما باید تحت نظر پزشک تجویز شوند چون داروهای ضد اضطراب اعتیاد آور هستند .
پاسخ مشاور: بله . ورزش منظم و ترجیحا هوازی تاثیر زیادیروی کمک کردن استرس و اضطراب داره
پاسخ مشاور: بله بیشترشون آرام بخش هم هستند .
پاسخ مشاور: بله اضطراب کاملا قابل درمان هست .
پاسخ مشاور:
سلام .بله اضطراب و استرس کاملا متفاوت هستند . برای اطلاعات بیشتر مقاله تفاوت استرس و اضطراب را مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور: خودسرانه دارو مصرف نکنید .
پاسخ مشاور: تاثیر سوگ روی شما هنوز باقی مونده . داور مصرف نکنید بلکه باید از روانکاو کمک بگیرید ، سبک زندگیتون رو عوض کنید ، ورزش کنید ، کوه برید شاید ای نموارد بتونه کمکتون کنه .
پاسخ مشاور: بستگی به میزان اضطرابتون داره . حتما به روانشناس مراجعه کنید اول باید ارزیابی بشید بعد بشه گفت که چقدر دوره درمانتون طول می کشه .
پاسخ مشاور: سلام . دوست عزیز شما باید به روانپزشک مراجعه کنید مصرف خودسرانه داروهایی مثل فلوکستین ممکنه تاثیرات منفی زیادی داشته باشه .
پاسخ مشاور: برای هر کاربرد داره و بیشتر برای افسردگی
پاسخ مشاور:
سلام اگر با تجویز دکتر می خواهید مصرف کنید نگران نباشید فقط هر نوع عوارضی را به دکترتان اطلاع بدهید و مقاله کاربردها و عوارض کلونازپام رو مطالعه کنید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |